2012 m. lapkričio 17 d., šeštadienis

Kiaulienos suktinukai


Reikia:
  • kiaulienos nugarinės
  • garstyčių
  • druskos
  • pipirų
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 saldžiosios paprikos
  • šaltai rūkyto kumpio
  • saldžiosios paprikos miltelių
  • miltų apvoliojimui
Mėsą supjaustome 1 cm pločio kepsneliais ir pamušame iš abiejų pusių. Ištepame garstyčiomis, pasūdome, pabarstome pipirais ir kapotu česnaku. Mėsą paliekame pasimarinuoti kol pasiruošime suktinukų įdarą.
Keptuvėje, ant šlakelio aliejaus, pakepiname pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir kapotą aitriąją papriką. Susipjaustome saldžiąją papriką juostelėmis. Plonai supjaustome šalto rūkymo kumpį.
Ant išmuštos mėsytės klojame rūkytos mėsos gabalėlį, dedame šaukštą kepintų svogūnų su aitriąja paprika, įdedame kelias juosteles saldžiosios paprikos ir susukame ir sutvirtiname dantų krapštuku.
Suktinuką apvoliojame miltuose ir apkepame iš visų pusių tame pačiame aliejuje, kur kepė svogūnai.
Dedame suktinukus į kepimo skardą, pabarstome saldžiosios paprikos milteliais ir uždengiame folija.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių ir dar 15 minučių nuėmę foliją.


Labai skanu.
Patiekiame su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis.

2 komentarai: